צעירים או מבוגרים שרוצים להשתלב בתחום המוזיקה צריכים קודם כל להירשם ללימודי סאונד. הלימודים הם תנאי לצבירת ידע, ניסיון ומיומנות. בעזרת מסלולי הלימודים ניתן להיחשף לאמצעים ליצירת מוזיקה וללמוד כיצד להפיק מוזיקה אלקטרונית. הלימודים מורכבים ממגוון רחב של נושאי התמחות. אחרי הלימודים ניתן להשתלב בתעשייה או להמשיך לקורסים נוספים. בין היתר, הלימודים כוללים מבוא לסאונד, הגברת מופעים, מיקס, מאסטרינג, עיצוב פס קול לקולנוע וטלוויזיה, הקלטות, סינתזה ועוד.
מסלולים מקיפים של לימודי סאונד מאפשרים שעות רבות של תרגול חופשי. התרגול מתבצע באולפן של המכללות ובתי הספר, תחת פיקוח של אנשי מקצוע מנוסים. כל סטודנט שנרשם ללימודים רשאי לתרגל גם אחרי השיעורים. בנוסף, יש פרויקט גמר שאותו מבצעים ביחידים או בזוגות. מתחם האולפנים פתוח עד השעות הקטנות של הלילה והוא משמש את הסטודנטים לצבירת ידע וביטחון.
מתקני לימוד מהשורה הראשונה
חשוב לציין כי אחת הסיבות העיקריות לכך שלימודי סאונד הם תנאים להשתלבות בתחום קשורה למתקנים. לצד השיעורים הפרונטאליים שמועברים בכיתות והאולפן המשמש לתרגול, במכללות המובילות עומדים לרשות הסטודנטים גם מעבדות מחשבים משוכללות וחדרי עריכה ומיקס מצוידים. אלו מתקני לימוד מהשורה הראשונה ואותם לא ניתן להשיג ללא מסלול לימודים מוכר ומקצועי.
הנושאים בהם מטפלים הסטודנטים במהלך לימודי סאונד משלבים בין מוזיקה קלאסית, אלקטרונית ומודרנית. הלימודים נפתחים בהיכרות עם מבנה הצליל וממשיכים עם קורסים ביסודות באקוסטיקה, טיפול אקוסטי באולפן, מבוא לחשמל, רמקולים, הגברות, פורמטים של קבצי אודיו ועוד. אחרי הלימודים יכולים הסטודנטים לבחור האם להשתלב בתחום בתפקיד טכני, או לעסוק ישירות במוזיקה. הקורסים והלימודים הם רק הצעד הראשון בקריירה ארוכה בתחומי עיצוב הצליל, סינתזה, הגברה, הקלטה וכמובן עבודת אולפן ומסטרינג.