רכישה של מצלמות נסתרות עשויה להיות משימה קשה. יש היצע רחב מאוד של מצלמות מן הסוג הזה ולא כל הלקוחות יודעים מה לחפש. אחת הדרכים הטובות להתגבר על הבעיה היא להשתמש בקריטריונים קבועים. יש לפחות ארבעה קריטריונים המשמשים להשוואה יעילה בין מצלמות אבטחה ויכולים לעזור גם לטובת חיסכון בהוצאות. מעבר לכך, הקריטריונים משמשים לבדיקת האיכות של המצלמות עוד לפני שמתחייבים לדגם מסוים.
הקריטריון הראשון להשוואה בין מצלמות נסתרות הוא מאפייני הצילום. כדאי לבדוק את המפרט הטכני של המצלמה ולברר האם היא מתאימה לצילום בחושך. יחד עם זאת, לא תמיד צריך להשקיע במצלמות כאלה ולעיתים עדיף להתפשר על מצלמות לתנאי יום בלבד. מצלמות לחושך מיועדות לעסקים או לחללי חוץ של בתים פרטיים. בנוסף, צילום בחושך נפוץ בקרב חוקרים פרטיים ואנשי מקצוע בתחום הבילוש והמעקב.
שימוש, צילום ועבודת מצלמות נסתרות
קריטריון שני להשוואה בין מצלמות נסתרות הוא אופן השימוש. כאן ההבדלים הם בין מצלמות ניידות או לנשיאה על הגוף, לבין מצלמות למשרד, לבית ולמקום פתוח או סגור. מצלמה נייחת יקרה יותר ממצלמה ניידת בגלל שהאיכות שלה גבוהה. לחילופין, אפשר לחסוך בהוצאות אם מגדירים מראש את אופי השימוש ואת מטרות התיעוד.
קריטריון שלישי שעוזר להשוות בין מצלמות נסתרות הוא זמן הצילום. רוב המצלמות מציעות מעל שעתיים צילום רצוף, יש מצלמות המסוגלות להציע עד שעתיים צילום בלבד ויש גם דגמים עם אפשרות מובנית להגדלת זמן הצילום. בהקשר הזה ניתן גם לציין את הקריטריון הרביעי המשפיע על זמן הצילום – מתח העבודה. רצוי לבדוק האם המצלמה מופעלת עם סוללה רגילה או נטענת, האם היא דורשת חיבור לחשמל ואיזה סוג של מתח היא צורכת.