כיסוי ביטוחי של אובדן כושר עבודה מבטיח קבלת תשלום חודשי או שחרור מתשלומי פרמיות. הטבות אלו ניתנות לבעלי הכיסוי רק לאחר תקופת המתנה הנקובה בפוליסה ובתום תהליך של הגשת תביעת אובדן כושר עבודה. עם זאת, הכיסוי הביטוחי תקף כל עוד המבוטח נמצא במצב של אי כושר עבודה כמוגדר בתנאי הפוליסה.
השלב הראשון של הגשת תביעת אובדן כושר עבודה הוא מילוי טופס. הטופס נגיש לכל מבוטח דרך חברת הביטוח או אצל הסוכן האישי. גם במוקדי קשרי לקוחות של חברות הביטוח ניתן להשיג את הטופס. ההנחיות למילוי הטופס מופיעות על גביו והן כוללות שימוש בכתב יד ברור וקריא, כתיבת תאריך תחילת אי כושר עבודה ופירוט לגבי נסיבות המקרה.
בטופס התביעה צריך המבוטח לציין האם הוא זכאי לתבוע חברה ביטוח אחרת, לרשום מועד משוער לחזרה לעבודה ולפרט על הבנק אליו תופקד הקצבה החודשית. השלב הבא של הגשת תביעה הוא חתימה על טופס ויתור סודיות רפואית.
אילו מסמכים מגישים במהלך תביעת אובדן כושר עבודה?
יש רשימה ברורה של מסמכים אותם צריך להגיש במהלך תביעת אובדן כושר עבודה. הדבר החשוב ביותר הוא להקפיד על צירוף כלל המסמכים הרפואיים, לרבות דוחות אשפוז מבתי חולים, חוות דעת של רופאים ותוצאות של בדיקות עזר, צילומי רנטגן וכן הלאה. מסמכים אלו חיוניים להצלחת התביעה ולקבלת דרישות המבוטח.
מסמכים אחרים שצריך להגיש במהלך תביעת אובדן כושר עבודה הם אישורים מהמוסד לביטוח לאומי במקרה של תאונת עבודה, כמו גם העתקי פרוטוקולים מדיונים או החלטות של הועדות הרפואיות. שכירים מגישים 12 תלושי שכר אחרונים לפני אובדן כושר העבודה ועצמאיים מגישים אישור של רואה חשבון על הכנסה שנתית.