אין כל צל של ספק, כי תופעה של הקטנת גודל האירועים (חתונות אינטימיות ועדיין איכותיות ביותר לכל הדעות) או פילוגם למספר אירועים (כמו במסיבות בר/בת מצווה – מסיבה לחברי הכיתה, עלייה לתורה ומסיבה למשפחה) הופכת להיות רווחת מאד בארץ. יש לציין את העובדה כי במקרים שכאלה ברור הוא כי אירועים קטנים אלה לא מתאימים לאולמות בדרך כלל, ונערכים בבתים פרטיים לעיתים קרובות . בהתאם להתפתחות התופעה, עלתה הדרישה לקייטרינג לאירועים קטנים. השוק התאים עצמו לדרישה, וכיום יותר ויותר עסקים מציעים שירותי קייטרינג לאירועים קטנים. גם חלק גדול מן המסעדות החלו לספק שירותי קייטרינג כאלה לכל דורש ובהצלחה גדולה, יש לומר.
אופי האירוע אשר אתם עומדים לערוך
אין זה סוד, כי בגלל האינטימיות של סוג אירועים כאלה, חשוב להתאים את סגנון האירוע לאופי המוזמנים אליו בראש ובראשונה. ראשית, הדבר הראשון שצריך להחליט הוא האם האוכל יוגש לשולחנות, או שהמוזמנים ייקחו אוכל מבופה אל השולחן. דרך פחות פורמלית אשר הופכת לנפוצה יותר בזמן האחרון, היא פיזור כיסאות ושולחנות קטנים (כמו בקבלת פנים באולמות, למשל). לאחר שהחלטנו על צורת ההגשה המועדפת עלינו, יש להחליט על האופי הקולינרי של האירוע. האם המאכלים ידרשו שימוש בסכין ומזלג, או שיהיה אפשר להחזיק צלחת ביד אחת ומזלג ביד השנייה, עם אפשרות להתנייד במרחב בנוחות רבה. עוד אפשרות, היא להגיש פינגר פוד, בלי צלחות בכלל.
טייק אווי ממסעדה בהחלט בא בחשבון
אפשרות נוספת לקייטרינג לאירועים קטנים, הוא טייק אווי ממסעדה. בניגוד לחברות ההסעדה, המסעדות נותנות רמת אוכל גבוהה ומגוונת בז'אנר מסוים של אוכל. לדוגמא:
- מסעדות גורמה
- מסעדות בשרים
- מסעדות על האש
- מומחי סנדוויצים
- מסעדות קישים ופשטידות
טייק אווי ממסעדה הוא פתרון מושלם להסעדה מסוג אוכל ספציפי. מסעדות קונספט מסוימות וגם מסעדות גורמה מציעות גם שירותי קייטרינג מלאים לפעמים, כולל מלצרים וכלי הגשה. אפילו מסעדות פלאפל החלו לספק שירותי קייטרינג לאירועים קטנים. מי שרוצה לעשות אירוע מושקע במיוחד והפרוטה מצויה בכיסו, ישנם ספקים שמביאים גם נגנים אליכם הביתה.