רקע כללי לתוכנית המתאר ששינתה את פני הבנייה בישראל כפי שאנו מכירים אותה
בשנת 2005 אושרה על ידי הממשלה דאז תוכנית מתאר ארצית לחיזוק מבנים קיימים בפני רעידות אדמה. תוכנית זו, שמורכבת למעשה מאוסף של תקנות שתפקידן לטפל בסיכונים הנובעים מרעידות אדמה ולהתאים את תקנות הבנייה והשיפוץ השונות למיגון איכותי בפני רעידות אדמה, זכתה עד מהרה לשם תמ"א 38. חרף מטרתה המקורית והחשובה, שהיא מיגון בפני רעידות אדמה של תשתיות ישנות יחסית, התוכנית מוכרת יותר כיום בזכות האפשרויות הרבות שנפתחות לבוחרים להשתמש בה – ובאפשרויות השונות ניגע במאמר זה.
האפשרויות השונות שזמינות לנו בעקבות תמ"א 38, ומה שחשוב לכם להכיר
פרויקט תמ"א 38 מאפשר לנו לשפץ את הבית שלנו, במידה ואין בו תשתית מתאימה למיגון בפני רעידות אדמה, באישור פשוט של הועדה המקומית לתכנון ובנייה, בקיצור משמעותי מאוד של התהליך המסובך והמסורבל בדרך כלל. השיפוצים השונים שניתן לעשות במסגרת התוכנית יכולים להיות חיזוק המבנה בלבד, הרחבה של עד 25 מ"ר ביחידות דיור קיימות, הרחבה של עד שתי קומות נוספות לבניין, והקמה של תשתיות כמו מעלית, חנייה, עיצוב וכדומה – כל עוד מוסיפים לבניין גם מרחבים מוגנים הולמים. בהתחשב בכך, ברור מדוע פרויקט תמ"א 38 הוא אפשרות איכותית כל כך שרבים כל כך בוחרים להשתמש בה.
כעת, נשאר לכם רק ליישם את הדרך המהירה והאיכותית ביותר לשדרג את איכות החיים שלכם
לא מעט אנשים מחפשים הזדמנויות בכל מה שנוגע לפרויקט תמ"א 38. הסיבה לכך היא פשוטה למדי – דיירים של בניין קיים יכולים לשדרג באופן משמעותי ופשוט למדי את איכות החיים שלהם באמצעות תקנות התמ"א, ומאידך ניתן גם לחפש הזדמנויות איכותיות להרחבות שנעשות בכדי למצוא את הדירה החדשה שבה נגור או בה נשקיע בבניין משופץ ואיכותי.