אוכל לשבת חתן
חתונה הינה אירוע מרגש לכל דעה ועניין, הרגע העדין שבו מבשרים את הבשורה למשפחה הוא מיוחד במינו. התכנונים וההכנות לקראת היום העצום, לרבות בחירת הספקים השונים, בחירת המקום, בגדי הכלה והחתן, אוכל לשבת חתן, הכשרת רכבים או לימוזינה להסעת החתן והכלה ליום האירוע ועוד הכנות לא פחות חשובות. אחד האירועים שבחלק מן המקרים קודם לחתונה ובחלק אחר מתקיים לאחר החתונה, מתייחס לשבת מיוחדת במינה – שבת חתן, בה החתן מוזמן לקריאה מיוחדת בבית הכנסת לכבוד נישואיו. בעדות אשכנז נהוג לקיים את המעמד הזה בשבת שלפני החתונה, ואילו בעדות המזרח המנהג הזה מתקיים בשבת שלאחר החתונה. ראשיתו של מנהג שבת חתן אשר מתקיים בימינו גם בקהילות מסורתיות ודתיות, הוא לפני כאלף חמש מאות שנים. ממנהגי הטקס בבית הכנסת נכללים עליית החתן לבמה בבית הכנסת בזמן קריאת התורה, נשיאת ברכה, בדרך כלל עליית מפטיר, בסיום הקריאה מתן ברכה ושירה על ידי הציבור במקום לכבוד החתן , כולל זריקת ממתקים ופירות לסגולה טובה ולברכה.
מה המוטיבים של אוכל לשבת חתן?
ארגון שבת חתן טומן בחובו מגוון לבטים מבחינת תפריט הארוחות. קודם כל, יש לזכור, כי אוכל לשבת חתן לא מתבסס רק על ארוחה מרכזית אחת כפי שנהוג באירועים משפחתיים אחרים, כמו למשל – חתונה, חינה, בר מצווה וכדומה, כאשר מדברים על אירוח של שבת חתן, אנו מדברים על הכנה של לפחות שלוש ארוחות – שישי בערב, שבת בבוקר ושבת בצהריים, ברוב המקרים, התפריט כולל אף סעודות נוספות.
למשל – ארוחת ערב במוצאי שבת, ארוחת צהריים ביום שישי או פריסות קצרות במהלך היום. יש לדאוג לרמות כשרות מסוימת, למנות לילדים, למנות מיוחדות לצמחוניים, או לפי דרישות ספציפיות, או תפריט מגוון עם נגיעות עדתיות.