הרבה אנשים שואלים את עצמם כיצד הם יכולים להיות מעורבים בתהליך של העברת תרומת מזון. מצד אחד, העברת תרומות מן הסוג הזה היא בהחלט כלי יעיל לשיפור איכות החיים עבור אוכלוסיות מוחלשות של נזקקים ואנשים מתחת לקו העוני. מצד שני, העברה בפועל של תרומות כאלה עלולה להיות משימה מורכבת שדורשת הקצאת משאבים מאנשים פרטיים שלא מכירים את התחום או לא בקיאים בו.
בשלב הראשון צריך להבין את ההבדלים בין סוגים שונים של תרומת מזון. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא כל התרומות מועברות באותה צורה. בשביל להעביר את התרומה שרלוונטית לקהל היעד, צריך לבדוק מה הוא צריך ולמה הוא זקוק. רק אחרי שמגדירים ספציפית את סדר העדיפויות הרלוונטי, ניתן להיכנס לעובי הקורה על מנת להשוות בין סוגים שונים של תרומות.
בשלב השני מתאמים את אופן העברת התרומה לפי האזור הגיאוגרפי שבו נמצאים. זה גם השלב שבו מחליטים האם להעביר תרומת מזון לאנשים פרטיים, למשקי בית או לארגונים. לאחר מכן, כל שנותר הוא לתאם את העברת המזון עצמו באמצעים המקובלים.
העברת מזון תקופתית ובהתאמה אישית
החדשות הטובות הן שלאחר תיאום חד פעמי של תרומת מזון, ניתן להפוך את זה להרגל קבוע. הדרך להפוך את התרומה להרגל קבוע היא ליצור קשר עם עמותות ללא כוונות רווח, עם ארגוני סיוע וגם עם אנשים פרטיים שיש להם את הפתרונות הלוגיסטיים הרלוונטיים.
כמו כן, ניתן לבחור האם לבצע העברה תקופתית וקבועה של תרומת מזון או לעשות את זה בהתאמה אישית – כמו למשל לפני תקופת החגים, בעונת החורף במקום בקיץ וכן הלאה. גם פה, הדגש הוא על העברת התרומות בצורה יעילה ומהירה.