אריזת מזון לנזקקים היא בדרך כלל חלק משירות התנדבות שמבוצע על ידי גופים ללא כוונת רווח, אנשים פרטיים, חברות ועסקים בכל רחבי הארץ. ההתנדבות בשירות מן הסוג הזה תלויה באריזות המזון ובצרכים של קהל היעד. אריזות המזון נבחרות בקפידה על מנת להספיק לכמה שיותר אנשים ויש מקרים שבהם נדרש גיוס נרחב של מתנדבים. מקרים אלו נפוצים בעיקר בתקופת החגים או באירועים מיוחדים של אריזת מזון לנזקקים למאות אלפי אנשים.
העיקרון הכי חשוב של אריזת מזון לנזקקים הוא להעניק להם הזדמנות לשפר את איכות החיים. את זה אפשר לעשות רק אם בוחרים את מוצרי המזון בצורה נכונה, מתייעצים עם אנשי מקצוע לגבי תמהיל בין המוצרים ובודקים את היתרונות והחסרונות של כל אפשרות. התקציב עבור אריזות המזון מטבע הדברים מוגבל, אך תמהיל נכון מונע הוצאות מיותרות ומאפשר להתרכז במוצרים החיוניים.
איך מבצעים אריזת מזון לנזקקים?
מבחינה טכנית, יש כמה שלבים שעליהם צריך להקפיד בשביל לבצע אריזת מזון לנזקקים. השלב הראשון הוא קבלת מוצרי המזון מחברות השיווק או מהמרכולים. בשלב השני מכניסים את מוצרי המזון לתוך האריזה ומקפידים על כך שהם יהיו נגישים. בשלב הזה גם צריך לשים לב לתאריכי התפוגה של המוצרים השונים, להגן עליהם מפני חבטה ונפילה ולסמן כל אריזה לפי קהל היעד.
ביצוע מדויק של אריזת מזון לנזקקים חוסך זמן ומאפשר למתנדבים להתמקד בפעילויות נוספות. אפשר למשל לשלב בין אריזת מזון לבין אריזת ערכות חימום לחורף, הגשת מנות חמות, טיפול בבעלי חיים או אפילו התנדבות לפי מקצוע. העיקרון המנחה בהקשר הזה הוא למצוא פעילות שבה המתנדב יכול לבטא את עצמו וגם לסייע למי שזקוק.