השוואה בין סוגים שונים של סדנאות צילום צריכה להיות מבוססת על מספר פרמטרים. קודם כל, צריך להתחיל בסינון גס בין האפשרויות השונות שעל הפרק ולבחור סדנאות צילום לפי תנאי הקבלה אליהן. בניגוד למה שנהוג לחשוב, לא כל הסוגים השונים של סדנאות צילום מיועדות לכולם. כך לדוגמא חלק מהסדנאות מיועדות למתחילים, בעוד אחרות פונות רק למתקדמים שכבר יש להם רקע בצילום או תיק עבודות מבוסס.
בשלב השני ניתן להיכנס אל עובי הקורה ולהשוות בין סוגים שונים של סדנאות צילום לפי המאפיינים שלהן. כאן בודקים מתי מתקיימת כל סדנה, מהן שעות המפגש, כמה משתתפים יש בכל כיתה, כמה זה עולה וכן הלאה. ככל שמוסיפים יותר פרמטרים אל מערכת השיקולים, כך מגדילים את הסיכוי לבחירה מושכלת ומבוססת של סדנאות צילום בהתאמה אישית.
לא לשכוח המלצות על סדנאות צילום!
אי אפשר לבחור סדנאות צילום בלי לקבל המלצות. את ההמלצות על סוגים שונים של סדנאות צילום ניתן לדוגמא לאסוף דרך התייעצות עם חברים, קרובים ובני משפחה. אפילו במידה ולא מכירים אישית חברים או משפחה שכבר עברו סדנאות צילום והיו מרוצים מהחוויה שלהם, ניתן להרחיב את החיפוש ולהיעזר במידע מאתרי אינטרנט ורשתות חברתיות.
את ההמלצות על סדנאות צילום חשוב להתאים לדרישות האישיות שלנו. מצד אחד, המלצה אובייקטיבית היא דרך מעולה לדעת מראש למה לצפות עם כל סוג של סדנת צילום. מצד שני, על טעם וריח קשה להתווכח ולכן סדנה שמתאימה לאדם אחד לא בהכרח תתאים לאחר.
הפתרון הוא לשלב בין השיקולים השונים, להתייחס למחירים של סדנאות צילום לצד הפרמטרים האובייקטיביים ולהביא בחשבון כל הזמן את המטרות שבשמן מלכתחילה אנו מתעניינים בהכשרה כזו.