יש סוגים שונים של תרומות שאותן הציבור יכול להעביר על מנת לסייע לקהל יעד מגוון. קודם כל, תרומות מסוימות מבוססות על עזרה פיזית ועל השקעה של זמן – כמו למשל כאשר מורים תורמים שעות חינוך והוראה לילדים שזקוקים לעזרה וסיוע. מנגד, יש תרומות כלכליות שמועברות גם על ידי אנשים פרטיים וגם על ידי חברות. בנוסף, תרומות אחרות מיועדות להשגת מוצרים ספציפיים ובהם מזון, בגדים וכן הלאה.
הדבר החשוב ביותר הוא לבחור תרומה לנזקקים לפי מה שהם הכי צריכים. בגלל שאין אפשרות להשיג את כל סוגי התרומות בעת ובעונה אחת, נדרש סדר עדיפויות ברור שעל פיו פועלים. כאשר קובעים סדר עדיפויות כזה, מגדילים את הסיכוי לכך שהנזקקים יקבלו את הסיכוי שמתאים להם ואף יוכלו להפיק ממנו ערך מוסף.
מי אחראי על פיזור של תרומות לנזקקים?
החדשות הטובות הן שיש גופים במגזר השלישי שלוקחים אחריות מלאה על הנושא של תרומה לנזקקים. אותם גופים למעשה לא רק אוספים את התרומות ממקורות שונים, אלא גם דואגים לקבוע חלוקה צודקת בגינן. יתרה על כך, באותם גופים ששייכים למגזר השלישי ובדרך כלל פועלים בהתנדבות מכירים גם את הצרכים של הנזקקים עצמם.
האחריות על פיזור של תרומה לנזקקים היא מורכבת מכפי שנהוג לחשוב. לצד העובדה שיש המון נזקקים, צריך גם לקבוע מי יקבל את התרומות השונות ומי יצטרך לחכות להזדמנות אחרת. כמו תמיד, יש להפעיל מערכת שיקולים רחבה כדי לקבל החלטה מבוססת ועל מנת למנוע מצב של צער עבור חלק מהאוכלוסיות שזקוקות לעזרה.
לסיכום, המאפיינים של תרומה לנזקקים דורשים את המעורבות של ארגוני סיוע שמתמחים בכך וגם את הניסיון שלהם בהעברת המוצרים אל היעד.