בחירה נכונה של ריטרדר מחייבת היכרות עם המאפיינים ועם התכונות שלו. קודם כל, צריך למשל להביא בחשבון את האופן שבו מכשיר מן הסוג הזה אמור לסייע להפעלת קונדיטוריות ובתי עסק. אם משתמשים בצורה נכונה במכשירים כאלה, יש סיכוי גבוה מאוד לעמוד בתפוקה שמוגדרת על ידי המקום. בנוסף, השוואה בין סוגים שונים של מכונות אמורה לאפשר לבעלי קונדיטוריות או מאפיות לייצר יתרון מול המתחרים שלהם.
במילים אחרות, הדבר החשוב ביותר הוא להבין את ההשפעה של מכשירים ומכונות כגון ריטרדר על התפוקה של המאפייה או בית העסק. ברוב בתי העסק מהתחום של אפייה, התפוקה המקסימאלית היא גם זו שקובעת את רף הפוטנציאל של הרווחים. אבל בד בבד עם הניסיון לייצר עוד מאפים מדי שעה, יש משמעות אדירה לשאלה מה איכות המאפים ועד כמה העובדים מסוגלים להתמודד עם הדרישות שמגיעות מהכיוון של ההנהלה.
כך בוחרים ריטרדר
ריטרדר נועד עבור בתי עסק ומאפיות שבהם מייצרים או משתמשים בבצק שדורש התפחה. בגלל שבמקומות כאלה אי אפשר להמתין יותר מדי זמן להתפחה, יש צורך להשתמש במכשיר שמסוגל לבצע את פעולת הקירור ולאחר מכן השימור, ההפשרה וההתפחה. חוץ מזה, המטרה של ריטרדר היא להביא את מוצרי המאפה כמה שיותר קרוב למצב שבו עוברים לאפייה מידית – אבל בלי התערבות של עובדים ויד אדם.
ריטרדר בוחרים על פי התפוקה שאליה רוצים להגיע במאפייה. אם מתלבטים לגבי התפוקה המבוקשת או עדיין לא צוברים מספיק ניסיון בהיכרות עם הדרישות שמגיעות מכיוון הלקוחות, אפשר להיעזר בניסיון של בתי עסק אחרים. כאן, בוחרים ריטרדר לא רק לפי המשאבים של המאפייה אלא גם לפי התפריט שהיא מציעה ללקוחותיה.