היתרון של לימודי בימוי הוא שניתן להתחיל אותם פחות או יותר בכל גיל. כמובן שיש הבדל בין התכנים ובין האופן שבו מעבירים את הידע לילדים לעומת צעירים או למנוסים לעומת חובבנים, אבל העיקרון זהה: המטרה של הלימודים היא להרחיב את הידע ויש להם ערך פרקטי מובהק. למעשה, לימודי בימוי הם חלק בלתי נפרד ממסלול ההכשרה של בעלי מקצוע מתחום התקשורת, הקולנוע והטלוויזיה, אך יש כאלה שבוחרים בהם רק בגלל עניין אישי וכתחביב.
ההבדל העיקרי בין מסלולים של לימודי בימוי נקבע לפי הגיל. בגילאים צעירים כמו למשל לימודי בימוי בבתי ספר יסודי או בתיכון, שמים דגש על למידה משמעותית ועל ההתנסות. בשלבים האלה כמעט ואין טעם לנסות להקנות לתלמידים ידע תאורטי, כי המטרה היא לחשוף אותם אל השפעות חדשות וכך להעניק להם תחושת ביטחון ומסוגלות.
מה לומדים בגילאים מבוגרים יותר?
אחרי התיכון או הצבא אפשר כבר לשלב בין הידע התאורטי והמעשי של לימודי בימוי. גם כאן שמים דגש גדול מאוד על האופן שבו הלימודים האלה חושפים את קהל היעד ואת המשתתפים אל תכנים חדשים, אך לא שוכחים לשלב סדנאות מעשיות ופרקטיות. כמו כן, בשלבים הללו של לימודי בימוי יש מעורבות צמודה ופידבק קבוע מצד המרצים.
לשם השוואה, אפשר גם לבחור במסלול של לימודי בימוי בגילאים מבוגרים – כמו למשל אחרי הפרישה מהעבודה או בגיל הזהב. במקרים כאלה המטרה היא לאו דווקא להפוך את הבימוי לקריירה, אלא רק להרחיב את הידע האישי. עם זאת, רבים מגלים דווקא בגילאים מאוחרים שיש להם המון מה לתרום. אצל אנשים כאלה, המטרה של לימודי בימוי יכולה להיות מאוד פרקטית ובעלת ערך.